Nuotoliniai mokymai | Patikimumo vertinimas pabėgėlių priėmimo kontekste

separator

Kviečiame registruotis į nuotolinius mokymus „Patikimumo vertinimas pabėgėlių priėmimo kontekste: I ir II dalys”. 

Ar prieglobsčio prašytojui bus suteikta apsauga priimančioje valstybėje dažnai priklauso nuo to, ar jie laikomi „patikimais“ dėl pareiškimų, susijusių su jų persekiojimu. Teisingai įvertinti asmens patikimumą yra ypatingai kebli užduotis – tai darantis specialistas turi ne tik suprasti teisinius proceso aspektus, bet ir būti kvalifikuotas suprasti veiksnius, iškraipančius prieglobsčio prašytojo atmintį ir elgesį.

Šie renginiai siūlo kompetencijos ugdymą ne tik prieglobsčio prašymo procesą lydintiems specialistams, tačiau ir su prieglobsčio prašytojais (ar imigrantais) susiduriantiems asmenims bet kokiame kontekste.

Konferencijų turinys pagrįstas tarptautinės ekspertų komandos parengtais ir į daugybę kalbų išverstais mokymo vadovais „Patikimumo vertinimas prieglobsčio procedūrose“, kurie įkvėpė Europos Sąjungos mokymo medžiagą šia tema.

Kada? 2021 m. spalio 28 d. ir / arba 2021 m. lapkričio 3 d. | 9:00-14:00 val.

* Mokymų informacija 10 28 ir 11 03 skiriasi. Dalyvauti galite ir vienoje, ir abiejose dalyse. Renginių programas bei informaciją apie mokymų pranešėjus rasite prisegtuose dokumentuose.

Kur? ZOOM platforma

REGISTRACIJA: 

DAUGIAU INFORMACIJOS IR PROGRAMA:

Mokymai vyks anglų kalba su vertimu į lietuvių kalbą.

Renginiai yra projekto „Mokymosi visą gyvenimą požiūris priėmimo ir prieglobsčio sistemoje“ dalis, bendrai finansuojama iš Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo 2014–2020 metų nacionalinės programos lėšų ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.