Registracija į mokymus | Kaip istorijų pasakojimas gali padėti integracijos procesams

separator

Retai medijose migrantai matomi kaip eiliniai visuomenės nariai su savo problemomis ir istorijomis. Žiniasklaidoje yra įsivyravę stereotipai ir migrantai ne dažnai turi galimybę pasidalinti jiems aktualiais dalykais. Istorijų pasakojimas (angl. storytelling) yra vienas iš būdų žodį suteikti migrantams ir taip geriau juos išgirsti ir suprasti.

Šių mokymų metu sužinosite, kas yra storytellingas, kaip sudaryti saugią aplinką migrantams atsiverti bei kokiose situacijose galima sėkmingai pritaikyti storytellingo metodą siekiant sėkmingesnės integracijos. Mokymai aktualiausi dirbantiems migrantų integracijos srityje, tačiau laukiame visų suinteresuotų dalyvių!

Kada? Spalio 19 d., nuo 9 val. iki 17 val. Dalis mokymų bus savarankiško darbo.

Kur? Miesto laboratorijoje (Antakalnio g. 17-13 korpusas), Vilniuje.

Užsiregistruoti į mokymus galite paspaudę šią nuorodą. Mokymai nemokami, pietūs ir užkandžiai įtraukti. Baigusiems mokymus bus suteikiami tą įrodantys sertifikatai.

Mokymus ves Milda Varnauskaitė – profesionali istorijų žodžiu pasakotoja bei pasakojimo meno (storytelling) mokytoja. Milda yra baigusi VU ir įgijusi Filosofijos bakalaurą bei Intermedialių  literatūros studijų magistrą. Istorijų pasakojimą studijavo Berlyno Menų Universitete, Oslo  Metropolitan universitete, yra baigusi Mezrab Storytelling School Amsterdame, kur daugiau nei 3 metus dirbo Mezrab kultūros centre, viename didžiausių pasakojimo meno centrų Europoje, sutraukiančiame apie 800 žmonių kiekvieną savaitę į skirtingus istorijų pasakojimo renginius.  

* * *

Šiuos mokymus organizuoja Diversity Development Group, įgyvendinanti Europos Sąjungos finansuojamą projektą DIGItal storytelling for Migrant Integration (https://digimi.eu/).