Lietuvos verslas pirmą kartą reiškia palaikymą „Baltic Pride“

separator

Lietuvos Įvairovės chartiją pasirašiusios įmonės, įsipareigojančios užtikrinti lygias galimybes darbo vietoje, sustiprinti įvairovės valdymą bei kurti draugišką ir įtraukią darbo aplinką, reiškia viešą paramą „Baltic Pride“.

Vienas iš Įvairovės chartijos iniciatorių, „Diversity Development Group“ direktorius dr. Karolis Žibas, teigia, kad tai yra itin svarbus žingsnis, kuomet užtikrinant žmogaus teises ir viešąjį interesą mobilizuojasi ne tik nevyriausybinis, bet ir privatus sektorius. „Chartija laikosi principo, kad selektyvių žmogaus teisių ir selektyvios įvairovės nėra ir būti negali. Jei organizacijos siekia užtikrinti įvairovę ir lygias galimybes darbo vietoje, vadinasi, bet kuris įvairovės elementas – rasė ar etninė kilmė, seksualinė orientacija ir lytinė tapatybė, lytis, amžius, negalia ir religija – yra vienodai svarbus“, – teigia K. Žibas.

Žibo teigimu, Lietuvoje vis dar vyraujantys stereotipai ir išankstiniai nusistatymai stabdo socialinį ir ekonominį progresą ir neleidžia visuomenei bei verslui pasinaudoti įvairovės potencialu. Įvairovės chartijos nariai, pirmieji atvirai išreiškę palaikymą LGBT+ bendruomenei, puoselėja neginčijamus žmogaus teisių pricipus bei vertybes ir siekia prisidėti prie atviros bei įtraukios darbo aplinkos ir visuomenės kūrimo.

„Įvairovė ir lygios galimybės yra atviros, progresyvios ir tvariai augančios visuomenės pagrindas. Tai, kad šioje temoje, jau girdime ir verslo balsą, yra labai pozityvus ženklas. Tai parodo, kad nebebijome sričių, kurios iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti nepatogios ir nesaugios. Tam reikia brandos, tvirto vertybinio pagrindo ir drąsos. Džiugu, kad Lietuvoje daugėja įmonių, kurios jau „užaugo“ ir įgijo šias savybes“, – komentuoja „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė.

Šiemet Įvairovės chartija kartu su narių atstovais dalyvauja Eitynėse už lygybę bei palaiko kitus „Baltic Pride“ savaitės renginius. Papildomas palaikymo veiklas vykdo ir Įvairovės chartijos įmonės ambasadorės. „Barclays“ šiemet yra pagrindinis visos „Baltic Pride“ renginių savaitės partneris, „Swedbank“ remia Tarptautinę žmogaus teisų konferenciją.

“Barclays niekuomet neišskyrė nei vieno kliento ar kolegos dėl jų seksualinės orientacijos ar lyties tapatybės. Savo darbovietėje mes remiame LGBT+ bendruomenę, bei stengiamės kurti įtraukią darbo aplinką, kurioje visi jaustųsi saugiai būdami savimi. Šiais metais mes palaikome daugybę LGBT+ bendruomenės renginių ir esame laimingi galėdami prisidėti prie Baltic Pride 2019 organizavimo” – patirtimi dalinasi Mariano Andrade Gonzalez, “Barclays operacijų centro Lietuvoje” generalinis direktorius.

„Telia” pirmenybę teikia žmonėms ir jų patirtims –  tiek klientams, kurie naudojasi mūsų paslaugomis, tiek darbuotojams, nes būtent jie kuria, vysto ir rūpinasi, kad technologijos būtų patogios ir prieinamos kiekvienam. Visuomet savęs klausiame – ar tai, ką darome, padės skatinti įvairovę „Telia” viduje, ar padės žmonėms įsitraukti ir dalintis skirtingomis patirtimis. Būtent skirtingas mąstymas ir skirtingos idėjos kuria pridėtinę vertę ir leidžia tobulėti. Todėl tikime ir palaikome įvairovę bei lygias galimybes visiems – tiek darbo vietoje, tiek už jos ribų“, – komentuoja Dan Strömberg, „Telia Lietuvoje” vadovas.


Įvairovės chartija (angl. „Diversity Charter“) – iniciatyva vienijanti organizacijas, kurios pasirašydamos Chartijos dokumentą įsipareigoja užtikrinti lygias galimybes darbo vietoje nepriklausomai nuo asmens amžiaus, lyties, negalios, rasės, etninės kilmės ar tautybės, seksualinės orientacijos ir lytinės tapatybės bei religinių įsitikinimų, siekia sustiprinti įvairovės valdymą bei kurti draugišką ir įtraukią darbo aplinką. Įsteigusi Chartiją Lietuva tapo 22-oji šalis Europos Sąjungoje prisijungusi Europos Komisijos koordinuojamos Įvairovės chartijų platformos. Chartiją Lietuvoje pasirašė daigau nei 30 organizacijų, jos didieji ambasadoriai yra „Barclays operacijų centras Lietuvoje“, „Swedbank“, „Lietuvos tarptautiniai oro uostai“, „Western Union Processing Lithuania“, „Rimi Lietuva“, „Telia Lietuva“, „Burokėlis ir krapas“. Prie Chartijos kviečiamos jungtis visos įmonės ir įstaigos, siekiančios kurti atvirą ir įtraukią darbo aplinką. Daugiau informacijos: www.ivairove.lt